Sådan kommer du godt i gang med at træne derhjemme

Der er nogle mennesker, der føler, at de får allermest ud af at træne i et fitnesscenter, fordi det netop kan være motiverende at komme ud af hjemmet og træne et sted, som er fyldt op med andre mennesker, der også træner. Men at træne på den måde er bestemt ikke for alle. Men bare fordi at man ikke lige synes, at man kan tage hen i et fitnesscenter og træne, behøver det jo ikke at betyde, at man slet ikke kan træne.

Det betyder bare, at man skal finde en anden måde at gøre det på, hvilket eksempelvis kunne være at træne derhjemme. Så hvis du godt kunne tænke dig at begynde at træne mere derhjemme, så se med her og få nogle tips til at finde motivationen frem.

En yogamåtte er altid nyttig

Noget, som er ret essentielt, hvis man begynder at træne derhjemme, særligt hvis man laver den slags træningsøvelser, hvor man mest bare bruger sin krop og ikke alverdens udstyr, er at have et godt underlag, hvilket eksempelvis kunne være i form af en yogamåtte.

Det lyder måske meget simpelt, men med en yogamåtte har man bare et godt lille område, man kan træne på, og hvor man desuden står fast, når man skal lave sine øvelser - i hvert fald fast i forhold til hvis man ikke havde en yogamåtte.

Lav et skema over træningsdage

Når man netop har taget et valg om at træne derhjemme, så er der en ting, som nok gør det ret svært for mange; for når man alligevel bare er derhjemme, så kan det altså være ret nemt bare lige at springe træningen over, fordi man måske føler, at der alligevel ikke er nogen, der vil sige noget til det. Men meningen med det hele er jo netop, at det skal give motivation at træne derhjemme, så noget, der kunne være en rigtig god ide, er at lave et skema, som man altså SKAL overholde.

Det kunne eksempelvis bestå af nogle faste dage, hvor man skal træne. Så kan man lade det være op til en selv at finde ud af, hvilken slags træning det skal være, og hvor lang tid man skal træne. Men det er i hvert fald bare en rigtig god ide, at man har nogle faste dage, man træner, så man er sikker på, at man rent faktisk får det gjort.

Køb lidt forskelligt udstyr

Når man er i et fitnesscenter, så har man naturligvis et kæmpe udvalg af både maskiner og udstyr, som man kan vælge imellem, når man skal træne. Det er nok de færreste, der har alt det udstyr derhjemme, så det er selvfølgelig noget, man skal have fat i for at komme godt i gang med at træne.

Og så skal man selvfølgelig bare sørge for at købe den slags udstyr, som man tænker vil være sjovt at benytte i sin træning - det kunne være alt fra dumbbells til et sjippetov. Hvis du gerne vil finde yderligere inspiration, kan du her finde hjemmetrænings udstyr i topklasse. Der er helt sikkert noget for dig.

Lav den perfekte trænings playliste

Når man skal motivere sig selv til at træne derhjemme, så virker det for mange rigtig godt, hvis man også har noget godt musik at bevæge sig til. Det skal dog siges, at det kan være ret forskelligt fra person til person, hvad motiverende musik er.

For rigtig mange vil det give mening at lave en playliste, hvor der er en masse sange med et højt tempo, og hvor man nærmest kan mærke sin puls stige bare af at lytte til sangen. Men der er også nogen, som har brug for noget roligere musik for bedre at kunne mærke sin krop under træningen, så det er egentlig bare om, hvad man lige synes virker bedst for en.

Find eventuelt en træningsmakker - måske en roomie?

Når man skal træne derhjemme, så vil man måske opleve en gang imellem, at det kan være lidt svært at tage sig ordentligt sammen, og for at undgå at det sker for tit kan man jo overveje, om det vil give mening at træne sammen med en anden. Hvis man bor sammen med sin familie eller måske har nogle roomies, så vil det jo være helt oplagte at træne sammen med dem.

Og selv hvis det ikke er tilfældet, har man måske en god ven eller et familiemedlem, som kunne være frisk på en ugentlig træning hjemme hos dig. Så hvis du tænker, at det kunne gøre det nemmere for dig at træne, så er der ikke andet for end lige at få spurgt lidt forskellige i din omgangskreds, om de kunne være friske.

Udvid til større former former for træningsudstyr på sigt

Hvis man på et tidspunkt kommer til et punkt, hvor man bare synes, at det er helt fantastisk at træne derhjemme, og at det faktisk er den bedste og mest motiverende måde at få det gjort på, så kan man jo overveje, om man også skal til at udvide sin samling af træningsudstyr, så man nærmest får skabt sit eget lille hjemme-fitness.

Det kunne eksempelvis være en romaskine, et løbebånd eller hvilke maskiner fra fitnesscenteret man tænker, at man savner lidt at kunne benytte sig af. For det er bare ikke alle, som har det fint nok med øvelser, som ikke kræver andet, end at man har sin stærke krop til rådighed - for nogle bliver det bare en del mere spændende, hvis man har nogle maskiner, der kan give mulighed for at lave nogle anderledes øvelser.

Menu
Top